Krijg mensen in beweging dankzij een grondige drijfverenanalyse

Veel projectleiders en andere leidinggevenden kampen vaak met het probleem dat de medewerkers instemmend knikken, maar toch niet écht luisteren naar de boodschap die zij proberen te brengen en gewoon blijven werken zoals ervoor. Herken jij je team hierin? Je bent niet alleen! Onderzoek toont namelijk aan dat slechts 30% van de verandertrajecten de opgestelde doelstellingen ook effectief behaalt.

 

De oorzaak is zonder twijfel een onvolledige aanpak. Verschillende bedrijven leggen vaak de nadruk op het proces, waardoor ze vergeten de medewerkers te betrekken in het veranderingstraject. De beoogde doelstellingen worden dan misschien wel behaald binnen het vooropgestelde budget, maar de medewerkers zullen niet gemotiveerd zijn om hiermee aan de slag te gaan. Je team zal zo snel terug hervallen in oude gewoontes, met geld- en tijdverlies als gevolg.

 

Zin om het wel juist aan te pakken en samen de stap te zetten naar verandering? Wij kunnen je hierbij helpen!

Mensen + proces = Succes

Wat?

Heldere doelen en een goed proces zijn zeker van belang, maar zijn slechts het halve werk. Volgens ons heeft de sleutel tot succes alles te maken met het menselijke aspect van het veranderingstraject. De kunst van een geslaagde verandering is om mensen te inspireren zich achter de verandering te zetten en hun gedrag ook effectief aan te passen.

 

Het is dus cruciaal om goed te begrijpen wat jouw mensen drijft en wat hen motiveert om de dingen te doen die zij doen.

Hoe?

Om te achterhalen wat jouw team drijft en motiveert, maken wij onder meer gebruik van de Profile Dynamics® drijfverenanalyse. Via deze werkwijze analyseren wij de onderliggende drijfveren van jouw teamleden en maken wij duidelijk waar de kracht in dat team ligt. Ontdek samen met ons waar jouw medewerkers energie van krijgen en van wat niet, hoe besluitvaardig ze zijn en hoe flexibel zij zich opstellen bij veranderingen.

profile_dynamics_logo

Waarom?

Deze analyse biedt je inzichten op de bedrijfscultuur, het gedrag van je medewerkers en hoe zij omgaan met veranderingen. Dankzij deze inzichten ontdek je hoe je veranderingen het best implementeert en wat werkt bij jouw team en wat vooral niet. Bovendien geeft het voldoende ruimte om de verwachtingen en bedenkingen van je medewerkers te bespreken. Je leert meer over de drijfveren van je medewerkers en hoe je hen het best kan motiveren om samen een stap te zetten in de juiste richting. Goed gemotiveerde medewerkers halen nu eenmaal meer voldoening uit hun werk en zorgen meteen voor een aangenamere werksfeer!

Wij hebben besloten om met CoDirect te stoppen. Voor alle vragen rond interim management of advies rond organisatie of verkoop kan u terecht bij ukuqonda.

Om je de info over de drijfverenanalyse te kunnen toesturen hebben we enkele gegevens nodig.

Wij zullen deze gegevens enkel gebruiken voor het sturen van de info en niet voor andere doeleinden.